Zing je gezond

Post-Covid zingen

Post Covid zingen – bij de Bankzangers

Zingen bij de Bankzangers kan bijdragen aan je herstel na covid of long-covid. Het is aangetoond dat zingen een positief effect heeft op het herstel, o.a. doordat je ademhaling weer lager en meer ontspannen wordt, maar ook door de stoffen die aangemaakt worden door je lichaam tijdens het zingen.

De Bankzangers zijn niet specifiek gericht op herstel na covid, wij zijn een online koor voor iedereen. Maar deelname kan beslist bijdragen aan herstel.

We besteden aandacht aan de juiste ademhalingstechniek en zangtechniek. Vooral buikademhaling en ontspanning kan bijdragen aan herstel na Covid. Maar ook het zingen zelf heeft een positief effect, doordat er endorfine en oxitocine wordt aangemaakt door je lichaam waardoor je je beter gaat voelen.

Belangrijk is ook het samen zingen en de verbinding die je daarbij voelt. Even niet bezig zijn met ziek zijn en beter worden, draagt bij tot een positieve ervaring. Je voelt je gewoon vrolijk na het uurtje Bankzingen op de maandagavond. Een heerlijk begin van de week!

Het feit dat je op je eigen niveau kunt zingen en heel makkelijk even pauze kunt nemen als je dat wilt, is natuurlijk ook heel fijn. En je hoeft er de deur niet voor uit, je zingt lekker vanaf je eigen bank! Je kunt op ieder moment starten met deelname en ook weer stoppen. Je kunt zo lang meedoen als je wilt, het is vrijblijvend en het is gratis.
Het enige wat je hoeft te doen is je opgeven via de website: www.debankzangers.nl
De rest regelen wij. Je krijgt een uitnodiging voor de Zoom-sessie, daar hoef je alleen op te klikken, het is eenvoudig en indien nodig helpen we je even. 

Probeer het een keer!
Iedere maandagavond online van 20:00 tot 21:00 uur.
Graag tot maandag!